Nu är äntligen städningen av E:s gamla läg...

Nu är äntligen städningen av E:s gamla lägenhet klar. Att flyttstäda dryga 90 kvm på en kväll är inte de roligaste! Och sen lyckades jag såklart ha sönder glaset på ugnsluckan. BRA DÄR TIDA!


Nu är syster brun och hennes avkomma insta...

Nu är syster brun och hennes avkomma installerade i nya lyan. Trots att mycket flytthjälp hoppade av i sista stund, så lyckades jag, syster, bror och Marcus att få allt klart. Mamma och moster hjälpte iof också till på ett hörn:) Men nu återstår ju de jobbiga! Städning och uppackning. Är inte avis på dig syster!! Men de kommer bli bra när de är klart......


Söndagsmys i Kvicksund........

img_3564 (MMS)

Söndagsmys i Kvicksund........


En bra helg är till ända. Film-tittande, s...

En bra helg är till ända. Film-tittande, sommarstuge häng och vindrickande. Idag ska jag till stallet och mysa med den stora. Världens bästa terapi! Imorgon är det arbete som gäller och sen går flyttlasset för min syster. Hon har styrt de så bra, så hon flyttar in i samma hus som 5 av våra vänner. Så muskelstyrka kommer vi inte lida brist av.


Ups.......inte meningen!

Min kollega Anna har inte haft den bästa starten på denna vacka.
Igår skulle hon baka sockerkaka och jag vet inte hur hon lyckas, men de slutade med att hela ugnen va fylld med sockerkakssmet:)
Och de lilla som va kvar i formarna va som två svarta limpor.

Sen har vi ju kanske den största missen som hon någonsin gjort......
Idag vankades de blodpudding med bacon.
Jag stod i renseriet och fixade till salladsbuffén, hade ett ärende ut i köket och kikar till på ugnen.
De gick inte att se in genom glaset utan hela ugnen va full med svart rök.
Jag frågade Anna lite fint va hon höll på med och hon rusar fram och öppnar ugnen. I den ligger de ca 3 kg förkolnad bacon och röken bara väller ut. Jag skyndade mot entrédörren för att öppna den och säger i förbifarten till henne att nu kommer nog brandlarmet att gå.
I samma sekund börjar de ringa i larmet.
Vi skyndar oss för att kolla numret till larmcentralen, men de är UPPTAGET helt tiden.
Så det är bara för Anna att svälja stoltheten och gå ut för att möta en hel dröse med rädda ungar och snopna pedagoger. Alla 180 personer på huset måste ut och sen va de bara att invänta brandkåren..........OJ DÅ!

Jag kommer nog aldrig igen träffa brandmän som har skrattat så mycket.

Och tillråga på allt så hade vi inskolningar och 6 besökande nunnor från Syrien........HÄRLIGT!
Så om de av en tillfällighet skulle vara någon som läser detta som hade i tankarna att skola in sina små hos oss på Stenby, så kan jag lugna er med att vi inte alltid håller på såhär:)

Men är de sant som talesättet säger att 'ett gott skratt förlänger livet.' Så kommer jag leva tills jag är långt över 100.
Brandmännen också!

 


Första arbetsdagen avklarad. Va faktiskt l...

Första arbetsdagen avklarad. Va faktiskt lättare än väntat att gå upp i morse. Men jag tror dock morgondagen kommer vara lite jobbigare. Tisdagar är inte min starka sida annars heller, så de blir nog en sån där dag som man aldrig riktigt vaknar. Men de va mysigt att komma till jobbet i morse och tre små pyren kommer springande och slänger sig runt benen. Man kan inte bli annat än lycklig.......


Tillbaka till verkligheten....

Ja, nu är de dags att ställa klockan igen.
Semestern är slut och vardagen är tillbaka.......

Igår avnjöts det kräftor i mängder. God mat och goda vänner är inte helt fel.....






 


Nu har Indra druckit för mycket.......

img_5186 (MMS)

Nu har Indra druckit för mycket.......


Dags för kräftskiva igen!

img_4042 (MMS)

Dags för kräftskiva igen!


Är och handlar med gudbarnet. Han är lite ...

img_4222 (MMS)

Är och handlar med gudbarnet. Han är lite trött, så vi busar lite:)


Lunch, avancerat till tusen:)

img_4481 (MMS)

Lunch, avancerat till tusen:)


Jaha gott folk. Ännu en dag hemma hos Bend...

Jaha gott folk. Ännu en dag hemma hos Bendi. Gör jag inte annat? Men jag har faktiskt varit mer där den här helgen än hemma......mysko:) Nu inleds sista veckan på semestern och jag har inget mer planerat än stall-häng. Skönt för en gångs skull att bara vara. Sen får jag träffa mina underbara ungar på jobbet igen! Nu ska jag se slutet på Happy Gilmore och sen är de dags att checka ut för idag....


Igår blev de en heldag hemma hos Bendi. Fa...

Igår blev de en heldag hemma hos Bendi. Farbror B himself va dock inte hemma under kvällen. Men jag, Lena , Linus och PH roade oss ändå. Idag har jag tagit initiativet att lägga på en aktivitet till vårt berömda söndagsmys:) Nämligen Bingolotto:) Börjar vi bli gamla?


Slapp hos Bendi. Judith är sympatibakis:)

img_4565 (MMS)

Slapp hos Bendi. Judith är sympatibakis:)


Dålig bild, men så här mysigt har vi de ut...

img_0512 (MMS)

Dålig bild, men så här mysigt har vi de ute i Mora:)


Hade en otroligt trevlig kväll hos Daniela...

Hade en otroligt trevlig kväll hos Daniela igår. Mycket prat och skratt:) Vi tittade på The Priest och sen övertalade Dennis mig att se Transformers. Har varit helt emot den sen den gick på bio. Men jag måste erkänna mig besegrad och säga att den va faktiskt mycket bra! De slutade med att jag drömde inatt att min söta lilla Cleo förvandlades till en robot och vi räddade världen. Så jag kan officiellt säga att jag är en superhjälte:)


Sitter hemma hos Daniela och busar med Ell...

img_6094 (MMS)

Sitter hemma hos Daniela och busar med Ella.  Den lilla skönheten har blivit så stor, full fart hela tiden. Daniela satsar på att bli nya Per Morberg, så hon provar hela tiden nya recept. Ikväll står Kycklingfilé med ananas och chili på menyn. GOTT! Imorgon blir de förhoppningsvis årets första kräftor:)


Nu är jag tillbaka och tänkte ge mig på de...

Nu är jag tillbaka och tänkte ge mig på dehär med att blogga igen:) Tror att detta är beroende framkallande.... Så nu kan den som är intresserad läsa om intressanta mig igen:)


RSS 2.0